Henrin Auteron blogi

HUOM: Kukin blogistimme vastaa itse omista teksteistään ja muista lausunnoistaan! Ota yhteyttä: viranomaismafia (at) gmail.com

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Mitä ihmettä??

Eräässä paikassa on sosiaalivirasto, jossa työskentelee tietenkin myös lastensuojeluviranomaisia.

Nämä viranomaiset ovat reagoineet ja sijoittaneet lapset eräästä perheestä perusteenaan muutama nimetön soitto koskien aikuisten päihdekäyttöä.

Pelkkä soitto siis riitti.

Toisessa perheessä on päihdekäyttöä tällä hetkellä. Kysymyksessä ovat huumeet. Lastensuojeluun on ilmoitettu useasti usealta eri taholta, joista yksi on poliisi.

Sosiaalitoimessa ei ole reagoitu millään tavalla.

Tiedossa on, että kyseisessä perheessä aikuiset ovat käytännössä koko ajan pihalla, kuin lumiukot. Postilaatikkoon toimitellaan piriä, lapsi karkaa naapuriin, eikä ketään kiinnosta. Autolla ajellaan ympäritokkurassa lapsi kyydissä niin, että huoltoaseman työntekijäkin soittaa sossuun.

Perheen vauva makaa sairaalassa, mutta sosiaalitoimi seuraa tilannetta kuin Suomen lippua puolustusvoimien paraatissa.

Lastensuojelulain ensimmäinen pykälä kertoo lain tarkoituksesta:

" Lain tarkoitus on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun."

Sen enempää erittelemättä pykäliä sijoittamisesta kodin ulkopuolelle totean, että tämä erään paikan sosiaalitoimi rikkoo lakia. Se rikkoo jo lain tarkoitusta vastaan.

Se odottelee uutta Eerikaa kieli pitkällä. Kenties se toteaa, että puuttumiselle ei ole aihetta, koska lapsella on samanväriset sukat jalassa ja koska perhe ostaa Saarioisten makaronilaatikkoa valmiina, on se silloin tehty ihan oikein.

- Onhan se äitien tekemää.


Toinen vaihtoehto on se, että tässä eräässä paikassa ei ole yhtään sossua, jolla olisi toimivaltaa. Siinä tapauksessa suosittelen pikaista puhelua Ouluun.  Sieltä tullaan kyllä tukka putkella, eikä matkakaan ole kummoinen.

Itse jään miettimään, mitä laissa sanottiinkaan.
Ja mitä sanottiin viranomaisesta.

" Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia".

Julkista valtaa käyttää sosiaaliviranomainen. Hän on henkilö, jonka tehtäviin kuuluu lain nojalla antaa toista velvoittava määräys tai päättää toisen edusta, oikeudesta , velvollisuudesta tai puuttua toisen velvollisuuteen tai oikeuteen.

Resurssipulaa ei ole laissa määritelty missään kohdin vapauttavaksi asianhaaraksi jättää toimimatta silloin, kun käsillä on selkeä tilanne. Häpeän tätä maata, sillä Vilja Eerikankin kohtaloa on selitetty resurssipulalla. Se ei ole mikään syy, se on tekosyy.

Tekosyy on myös se, minkä usein kuulee sossun suusta: " Aina valitetaan, jos teit jotain ja sitten valitetaan, jos jätit tekemättä."

Niin varmaan. Kuinka vaikeata sossun on todentaa sekaisin oleva ihminen, jonka on todentanut jo huoltsikan kassa, poliisi ja muutama muukin? Kuinka vaikea on toimittaa tyyppi seulaan ja lukea tulos?

Siunaa ja varjele, mikä tulkinnan vaikeus.


Mutta jos me jaksamme uskoa näitä selityksiä vuodesta toiseen, voimme alkaa varautua siihen, että sama koskee sitten muitakin.

Terveydenhuoltoa: Ambulanssi jättää saapumatta paikalle, resurssipula.

Poliisi jättää saapumatta paikalle, tulkintavirhe.

Tuomari lähtee pääkäsittelystä kello 16, virka-aika loppui.

Ja niin edelleen....








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti