Henrin Auteron blogi

HUOM: Kukin blogistimme vastaa itse omista teksteistään ja muista lausunnoistaan! Ota yhteyttä: viranomaismafia (at) gmail.com

perjantai 29. elokuuta 2014

Toimeentulotuki ja apulaisoikeuskansleri

Viime aikoina on puhuttu paljon sosiaalihuollon määräajoista. Esimerkiksi toimeentulotukiasioista on tullut paljon noottia. Näistä on vaikkapa Valviran seurantaohjelma tehty. Siitä löytyy vakavia laiminlyöntejä. Lue lisää klikkaamalla tästä.
Alla on oikeuskanslerin sivuilta suhteellisen tuore oikeustapaus. Näitä löytyy pilvin pimein lisää oikeuskanslerilta ja muilta valvontaviranomaisilta. Nämä ovat tärkeitä asioita ja näihin tulemme varmasti jatkossakin puuttumaan.
Toimeentulotukihakemuksen käsittelyn viivästyminen
Diaarinumero:
OKV/967/1/2014
Antopäivä:
20.8.2014
Ratkaisija:
Apulaisoikeuskansleri
Kantelija oli hakenut toimeentulotukea kaupungin sosiaalitoimeen 22.4.2014 jättämällään hakemuksella. Päätös toimeentulotuen myöntämisestä oli tehty 12.5.2014. Päätöstä ei ollut näin tehty viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä hakemuksen saapumisesta ja toimeentulotukiasian käsittelyssä oli siten laiminlyöty noudattaa toimeentulotuesta annetussa laissa säädettyjä käsittelyaikoja. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti kaupungin perusturvalautakunnan huomiota toimeentulotukihakemusten viivytyksettömään käsittelyyn ja toimeentulotuesta annetussa laissa säädettyihin käsittelyaikoihin.
Muuta mielenkiintoista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti