Henrin Auteron blogi

HUOM: Kukin blogistimme vastaa itse omista teksteistään ja muista lausunnoistaan! Ota yhteyttä: viranomaismafia (at) gmail.com

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Määräajat ja toimeentulotuki sekä Nurmijärvi

Nurmijärven Uutiset uutisoi 2.7.2014, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto on puuttunut kunnan toimeentulotuen käsittelyaikoihin. Aluehallintovirasto määräsi kunnan ryhtymään välittömiin toimenpiteisiin siten, että käsittelyajat saadaan lainmukaisiksi 30.9.2014 mennessä. Lisäksi kunnan on annettava asiasta vielä selvitys aluehallintovirastolle 15.10.2014 mennessä siitä, että käsittelyajat ovat toteutuneet lainmukaisesti. Mikäli kunta ei onnistu tässä niin aluehallintovirasto on linjannut, että se ryhtyy asiassa sosiaalihuoltolain mukaiseen uhkasakkomenettelyyn.

Se, että sosiaaliviranomaiset eivät noudata määräaikoja on valitettavan yleistä Suomessa. Tällaista tapahtuu esimerkiksi toimeentulotukiasioissa. Tämä selviää tutustumalla vaikkapa ylimpien laillisuusvalvojien (oikeusasiamies ja oikeuskansleri) sekä aluehallintovirastojen kanteluratkaisuihin.

Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirastossa on vireillä Nurmijärveä koskevilta osin ihmisten tekemiä kanteluita toimeentulotukiasioista.

Nettikeskusteluista selviää, että ihmiset ovat tällaiseen kyykyttämiseen todella kyllästyneitä.

Lue uutinen klikkaamalla tästä (niin saat asiasta kokonaiskäsityksen).

Lakia on toimeentulotukeen liittyvissä asioissa vakavasti rikottu esimerkiksi myös Suonenjoella. Kyseisessä tapauksessa toimeentulotukea leikattiin lainvasaisesti. Suonenjoen tapaukseen voit tutustua klikkaamalla tästä.

Missä on oikeus – ja hyvinvointivaltio?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti